Sulejmani tekent voor vijf seizoenen bij Benfica

Miralem Sulejmani vervolgt zijn profcarrière zoals verwacht in het shirt van Benfica. De 24-jarige vleugelaanvaller van Ajax werd al een half jaar gelinkt aan de Portugese topclub, maar dinsdag bracht Benfica de officiële bevestiging naar buiten. De Serviër ondertekent een contract voor vijf seizoenen in Portugal. De aanvaller werd in de zomer van 2008 aangetrokken voor een recordbedrag van 16,25 miljoen euro.

Sulejmani kon de hoge verwachtingen echter nooit waarmaken en belandde in zijn laatste seizoen buiten de selectie. Frank de Boer deed tussen augustus en oktober slechts vijf keer een beroep op Mikki en negeerde hem vervolgens. Inclusief salaris heeft Ajax bijna 25 miljoen euro voor Sulejmani moeten betalen; nu loopt hij transfervrij de deur uit richting Lissabon. Benfica omschrijft hem als een ‘veelzijdige speler’ die op meerdere posities uit de voeten kan.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.