Miralem Sulejmani kwam ruim twee jaar geleden als grote belofte over van sc Heerenveen, maar heeft tot op heden deze belofte niet echt in kunnen lossen. Hij voelde niet het vertrouwen van Martin Jol en wilde graag verhuurd worden aan West Ham United. Deze deal ketste af en hij was genoodzaakt om bij Ajax te blijven, waar hij met Jol als trainer aan het nieuwe seizoen moest beginnen.

In gesprek met NuSport vertelt Sulejmani dat hij toch vol vertrouwen aan het nieuwe seizoen is begonnen. “Ik heb een goed gesprek met de coach gehad. Hij zei dat ik een kans zou krijgen en heeft woord gehouden. Al heb ik het ook zelf afgedwongen. Nu hebben we een goede communicatie.”

Miki had dan ook niet verwacht zoveel basisplaatsen te krijgen. “Als ik eerlijk ben: nee. Ik voelde me fit en deed alles om in de basis te komen. Daar zag het niet naar uit.” Ook oogt de aanvaller nu ook sneller en fitter dan ooit. “Bij SC Heerenveen was ik ook snel. Daarvoor was ik niet fit. Ik ben erachter gekomen dat ik een type speler ben die echt topfit moet zijn. Als ik halffit ben, kom ik tekort.”

De reden dat hij niet meteen net zo fit als nu was, wijdt de Serviër aan zijn jeugdigheid toen hij bij Ajax kwam. “Ik was jong en ging naar één van de grootste clubs in Europa. Ik had moeite met de druk. Bij SC Heerenveen ging het vanzelf. Bij Ajax voelde me ik niet helemaal thuis in het begin, ik zocht naar mijn ritme. Ook buiten het veld. Sinds een jaar heb ik een vriendin, Vesne.”

“Ik ben nog steeds niet de Miki van SC Heerenveen. Ik ben heel ambitieus om dat weer te worden. Ik wil doelpunten maken en assist geven. Vooral voor de Ajax-fans. Die hebben me nooit laten zakken. Als ik er straks een paar maak dan blijven de goals komen en zal alles goed gaan. Misschien dat ik daar tegen mijn oude vrienden van SC Heerenveen mee kan beginnen.”

In zijn eerste seizoen was Sulejmani een hele vrolijke verschijning bij Ajax en noemde iedereen ‘my friend’, deze Miki lijkt te zijn verdwenen. “Tja, je wordt ouder, maakt dingen mee. Ik vertrouw nu alleen nog de mensen die ik al lang ken. Maar ik lach nog vaak, my friend.”  

Reageren op dit bericht