Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 13 juli 2009 13:23 – Bron: Voetbal Primeur

Sunderland doet mogelijk niet mee aan het Amsterdam Tournament, dat op 24 en 26 juli gepland staat. De gemeente Amsterdam wil de Engelse club wellicht weigeren uit veiligheidsoverwegingen. De reden hiervoor is dat FC Utrecht in dezelfde tijd een oefenwedstrijd speelt tegen Newcastle United. De Engelse voetbalbond waarschuwde de gemeentes van Utrecht en Amsterdam voor rellen tussen supporters van Sunderland en Newcastle.

“Het is daarom uitgesloten dat beide clubs tegelijkertijd spelen”, reageerde de burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, in De Telegraaf. “Overleg met de gemeente en club Utrecht heeft geen resultaat opgeleverd en ik wil geen enkel risico nemen. We worden niet voor niets door de Engelse bond gealarmeerd.”

Het weigeren van Sunderland heeft natuurlijk negatieve gevolgen voor de club, maar al helemaal voor het Amsterdam Tournament, dat mogelijkerwijs afgelast wordt. “Ik begrijp dat een dergelijke maatregel verregaande gevolgen heeft voor het traditionele Ajax-toernooi, maar de veiligheid in de stad gaat boven alles”, aldus de burgemeester.

Vandaag zal een spoedoverleg plaatsvinden. Utrecht-preses Jan-Willem van Dop: “Wij hebben geen kaarten verkocht aan Newcastle-fans en gaan er dan ook vanuit dat er geen problemen ontstaan. Wij spelen gewoon op 26 juli.”  

Reageren op dit bericht