Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 13 juli 2009 22:03 – Bron: De Telegraaf

De Engelse voetbalbond FA heeft Newcastle United verboden om op 26 juli af te reizen naar Utrecht voor een oefenwedstrijd tegen de plaatselijke FC. Reden is dat aartsrivaal Sunderland in datzelfde weekeinde deelneemt aan het Amsterdam Tournament, zo maakt de gemeente Amsterdam, dat uit veiligheidsoverwegingen Sunderland wou verbieden naar Nederland te komen, vandaag bekend, volgens De Telegraaf.

FC Utrecht en de gemeente Utrecht weigerden in eerste instantie om het duel af te gelasten. Omdat de deelname van Sunderland aan het Amsterdam Tournament eerder was afgesproken, heeft de FA nu besloten dat die door mag gaan en dat Newcastle United thuis moet blijven. Daarbij speelde ook mee dat al 1400 kaarten voor het toernooi zijn verkocht aan supporters van Sunderland.

Burgemeester Job Cohen van Amsterdam reageerde opgelucht. Hij had eerder laten weten dat hij desnoods de deelname van Sunderland aan het Amsterdam Tournament zou verbieden. De FA had gewaarschuwd dat de supporters van beide teams waarschijnlijk met elkaar op de vuist proberen te gaan. Vanwege de grote rivaliteit tussen de fans mogen de twee clubs in eigen land zelfs niet dichter dan 150 kilometer bij elkaar in de buurt spelen.  

Reageren op dit bericht