Het was een verschrikkelijke westrijd…vooral het gebrek aan strijd was echt treurig om te zien….na vijf minuten had ik al het idee dat dit maximaal een lucky overwinning zou kunnen worden mits de nul gehouden zou worden… het werd echter een ramp.

Van der Wiel, Eriksen, Emanuelson, El Hamdoui, de Jong en Ooijer waren allen ÉÉN GROOT DRAMA!! presteren absoluut niet op dit moment! zo zwak in de duels, het was om te janken. Op dit moment hebben we kerels nodig die een keer gemeen kunnen doen, niet allemaal van die mooi weer voetballers.

De beste speler bij ajax zou ik Stekelenburg willen noemen, puur en alleen omdat hij niets echt fout heeft gedaan. Suarez gaf tenminste wel inzet (zoals altijd) dus hem verwijt ik ook niet zo veel. Van de invallers bracht Sulejmani echt dreiging, die jongen straalt voor het eerst in zijn ajax tijd echt de wil om te presteren uit!! opstellen dus!!

Ik zou, als een van de stuurlui aan wal, jol willen adviseren voor de spelers te kiezen die ECHT willen.

Doel:
Stekelenburg(onbetwiste nummer 1, moet alleen zijn bek wat vaker optrekken tegen zijn verdedigers)

Verdediging:
RB: van der Wiel (ondanks dat hij speelt als een dweil de laatste weken heeft hij toch echt uitzonderlijke kwaliteiten die nu denk ik niet uit de verf komen door het systeem)

RCV: Toby Alderweireld, hij is gewoon de toekomst, heeft een goede kop, is daarom ook sterk in de lucht (itt Ooijer), heeft een goede cross-pass, straalt kracht uit en is zeker de beste stopper in de huidige selectie! Opstellen dus!

LCV:Jan Vertonghen, hij is een sterke verdediger, vooral in de opbouw, heeft de kwaliteiten om in te schuiven op het middenveld. Hij heeft ook een goede lange pass. Opstellen en laten inschuiven!

LB: Anita, de zwakste schakel wellicht in het team van Ajax, maar ik vind hem meer kerel dan Emanuelson op de linksback. Zijn opkomende kwaliteiten beginnen ook steeds beter te ontwikkelen!

CVM: Enoh, de enige echte breker in het elftal van Ajax, fysiek zeer sterk, kan “ff de toon zetten” in een wedstrijd. Duidelijk maken dat hij de ballen moet inleveren bij Vertonghen/Alderweireld of de Zeeuw.

CM: de Zeeuw, in een controlerende rol, maar wel een waarin hij kan doorschuiven op het middenveld richting doel. De enige middenvelder die op dit moment die denk ik een fatsoenlijke steekpass heeft.

CAM/CA: El Hamdoui, technisch zeer vaardige speler, maar met te weinig body om uit statische positie te spelen. Hij heeft genoeg creativiteit om het spel te verdelen en/of de steekpass te geven naar de buitenkanten en spits. (als Lodeiro fit is wil ik hem ook wel eens zien op deze positie, die jongen heeft ook een vechtersmentaliteit en is ook technisch zeer vaardig)

RA: Emanuelson, tegen de lijn laten spelen, heeft een goede actie, en kan ook nog naar binnen komen omdat hij een goed schot heeft. Het blijft alleen wel een mooiweervoetballer (maargoed we hebben niks beters)

SP: Luis Suarez, onze aanvoerder, hij strijdt altijd en is verreweg de allerbeste spits die we hebben. Zeer gevaarlijk, altijd dreiging…gewoon ijzersterk. Suarez in de spits kan prima werken ondanks dat hij wellicht niet heel veel kopdoelpunten maakt is hij toch 1.81 (niet de allerkleinste, en hij krijgt nu natuurlijk ook nooit een voorzet).

LA: Sulejmani, ik denk een van de snelste spelers van de huidige selectie, en op dit moment ook een speler die eindelijk echt wil spelen en presteren. Hij pakt zijn kansen in zijn invalbeurten vind ik. Instructies geven om aan de lijn te staan en vooral ook zijn actie

mvg

Reageren op dit bericht