Geschreven door Martijn Ruiter – Uitgave: 01 november 2010 09:39 – Bron: Telesport

De harde supporterskern van Ajax wil een flinke beleidswitch zien bij Ajax. Alle directieleden en commissarissen zouden moeten vertrekken bij Ajax en volgens het voormalig FC Barcelona-systeem, wat door Johan Cruijff werd begeleid, moet Ajax weer opgebouwd worden. “Johan, onze steun heb je”, aldus de Ajax Supporters Delegatie.

In 2003 maakte de oppositiegroep Elefant Blau bij FC Barcelona een einde aan het wanbeleid. Later wonnen de Catalanen twee maal de Champions League. “We spreken de vurige wens uit dat je deze uitgestoken hand aanpakt. Johan, onze steun heb je”, schrijft de ASD in een open brief aan Cruijff. “Door je hierbij via de AFCA Supportersclub een podium te geven van waar we samen kunnen gaan werken aan een hernieuwd en onvervalst Ajax.”

Onder het mot van ‘een onthutsend slecht geleid bedrijf’, ‘directeuren die zich verrijken met een dik salaris’, ‘eenheidsworsten in de selectie’ en ‘eigen kweek die niet beantwoordt aan wat we willen zien’ zijn de supporters het huidige beleid zat. Daniël Dekker, voorzitter van de SV Ajax, is het niet geheel eens met de hardere supportersvereniging. “De essentie onderschrijf ik wel. Johan Cruijff is een icoon en ik vind dat er zo snel mogelijk met hem moet worden gepraat. Dat heb ik Rik van den Boog ook gezegd. Van ons hoeft de directie echter niet weg. Dat is volgens ons te kort door de bocht.”

Het Ajax bestuur wil niet reageren.  

Reageren op dit bericht