Sven Mislintat: ‘We verliezen een belangrijke persoonlijkheid’

Sven Mislintat vindt het heel erg jammer dat Dusan Tadic is vertrokken bij Ajax. “We verliezen een belangrijke persoonlijkheid voor de club en we verliezen ook een speler die veel goals maakte en assists gaf. Dat hij weggaat is niet prettig, maar Dusan verdient het respect. Het was geen gemakkelijke beslissing en het is moeilijk om hem te vervangen”, aldus de technisch manager op de clubsite.

“Dusan had het verzoek om zijn contract te ontbinden met wederzijds goedvinden. Dat hadden wij niet aan zien komen. Gezien zijn carrière hier bij Ajax wilden wij dat respecteren. Ook als je kijkt hoe hij als mens is en de club altijd goed heeft vertegenwoordigd. We moeten het contact onderhouden, want hij wil graag terugkomen in de toekomst als trainer en dan zullen wij hem daarbij helpen.”

De reden van het vertrek is helder. “Hij is zichzelf gaan afvragen of hij nog wel onderdeel moest uitmaken van een nieuw project. Want we moeten een heleboel opnieuw opbouwen sinds de succesvolle Champions League campagne onder Erik ten Hag. We zijn bijna een volledig elftal kwijt en het kost leiders veel energie om ergens onderdeel van te zijn. Gezien zijn leeftijd begrijp ik zijn verzoek en is het de juiste keuze om hem deze vrijheid te geven.”

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.