Sjaak Swart is nog chagrijniger dan anders. Mister Ajax ziet zijn club geen kampioen meer worden dit seizoen en bijna heel Nederland ziet dit met genoegen aan. De 79-jarige Ajacied vindt de kritiek op directeur Edwin van der Sar en trainer Erik ten Hag niet terecht en hij legt de schuld bij de spelers.

“Ajax heeft het laten liggen. Iedereen kan dan lekker mopperen. Ik begrijp dat ook wel, Ajax is natuurlijk de topploeg”, zegt Swart in gesprek met Harry Vermeegen. “Alle verslaggevers vinden het heerlijk om een keer te zien dat Ajax een keer niet kampioen wordt, dat een ander kampioen wordt. Maar nu wordt de schuld gegeven aan Van der Sar en de trainer. Ik vind het allemaal flauwekul”, aldus de voormalige speler met de meeste Ajax-wedstrijden achter zijn naam.

Volgens de uitgesproken Swart ligt de schuld bij de Ajacieden op het veld die teveel kansen hebben gemist. “De schuldigen in de laatste drie wedstrijden zijn de spelers, ze hebben het zelf gedaan. Als je in drie wedstrijden dertien tot vijftien goals moet maken en je maakt ze niet, dan kun je moeilijk zeggen dat de trainer of de directeur schuldig is.”

Sjaak Swart 8-3-18

Sjaak Swart op zijn best!!! Vooral Ajacieden maar ook Feyenoorders en PSV-ers mogen dit niet overslaan! #ajax #psv #feyenoord

Geplaatst door Harry Vermeegen op donderdag 8 maart 2018

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Reageren op dit bericht