Swart heeft Bandé nooit zien spelen, maar “Ik denk dat hij heel weinig waard is”

Hassane Bandé speelde amper een half seizoen bij KV Mechelen en Ajax trok al 9,5 miljoen euro uit voor de aanvaller van de onlangs gedegradeerde Belgische club. De 19-jarige Burkinees zal volgend seizoen dus zijn kunsten vertonen in Amsterdam. Mister Ajax Sjaak Swart en Bandé zijn huidige trainer Dennis van Wijk geven hun mening over de speler zijn kwaliteiten en zijn transferprijs.

“Wat ik zo gehoord heb van mijn vrienden in België, gaat Ajax te veel betalen voor Bandé. Ik denk dat hij heel weinig waard is”, zegt Sjaak Swart in het programma van FOX Sports. Van Wijk heeft een iets andere mening. “Het is een hele leuke speler vind ik persoonlijk. Heel leergierig, maar hij heeft geen opleiding gehad. Hij komt uit Afrika. Hij is bij ons een jaartje geweest en heeft het de eerste zes maanden heel goed gedaan. Veel goals gemaakt, maar heel moeilijk in een keurslijf te steken.”

“Het is een jongen die moet zwerven en tussen de linies moet komen”, gaat Van Wijk verder. “Ze hebben inderdaad wel heel veel betaald, maar voor ons was dat heel erg goed. In januari wilden ze nog een beetje meer betalen om hem meteen te krijgen. Hij kan niet tegen de lijn spelen. Dat denk ik niet. Maar nogmaals, hij is niet opgeleid. Hij speelt vrank en vrij. Soms doet hij dingen waarbij je denkt: ‘Wat doet hij nu’. Soms goed, maar ook soms rare dingen. Ik vind het een leuk spelertje. Of hij het gaat redden bij Ajax… Hij moet met kritiek kunnen omgaan en daar heeft hij het al een beetje moeilijk mee. ” De niet zo goed geïnformeerde Swart heeft het laatste woord. “Ik ken hem niet als speler, maar het is een talent zeggen ze”, aldus de 79-jarige oer-Ajacied.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.