Luis Suárez speelde geen beste wedstrijd met Uruguay tegen Frankrijk. De Ajacied begon in de basis en werd na ruim zeventig minuten spelen gewisseld nadat hij amper in het stuk voorkwam. Bondscoach Oscar Tabarez houdt echter vertrouwen in Suárez. “Hij speelde misschien niet op zijn best, maar er waren verzachtende omstandigheden. Het veld bijvoorbeeld was nogal glad. Daardoor ontstonden veel technische fouten.”

De topscorer van de Eredivisie hoeft dan ook niet te vrezen voor het verliezen van zijn basisplaats. “Dat lijkt me geen goede oplossing”, vertelt Tabarez. “Dan verliest hij nog meer zelfvertrouwen”, aldus de Uruguayaanse bondscoach. “Ik ga wel een goed gesprek met hem aan. Ik wil weten hoe hij zich in de wedstrijd tegen Frankrijk voelde. Wat is er met hem gebeurd? Ik werk al een aantal jaar met Luis. Ik heb een prima verstandhouding met hem.”

Niet alleen Suárez had een ongelukkige avond. Ajacied Nicolás Lodeiro kwam na ruim een uur spelen in het veld, maar pakte binnen twintig minuten twee gele kaarten. Boos is Tabarez niet op het grote talent. “In principe is elke boeking te vermijden. Maar ik ben ook ooit speler geweest. Ik weet hoe het soms kan gaan op het veld.”  

Reageren op dit bericht