Tadic: “Ajax beste optie voor mij”

Dusan Tadic zette gisteren zijn handtekening onder een vierjarige verbintenis bij Ajax en maakte daarmee de overgang officieel. De Servisch international kreeg meerdere aanbiedingen, maar die van Ajax was de beste en de mooiste aanbieding.

“Het was voor mij een moeilijke keuze. Ik heb hiervoor gekozen, omdat Ajax bij de beste twintig clubs van de wereld hoort”, zegt Tadic in gesprek met Ajax TV. “Het was altijd mijn droom om voor Ajax te spelen. De club heeft geweldige fans, grote legendes, een grote geschiedenis en een mooie spelopvatting.”

Het is vooral aan scout Henk Veldmate, trainer Erik ten Hag en assistent Alfred Schreuder te danken dat de 29-jarige aanvaller nu bij Ajax speelt. “Zij hebben er met iedereen binnen Ajax alles aan gedaan om mij hierheen te halen. Ik heb meerdere opties gekregen om te tekenen in verschillende landen. Ook uit de Premier League heb ik aanbiedingen gehad”, aldus Tadic. “Deze optie vond ik de beste voor mij en mijn carrière. Ik luister altijd naar mijn hart als ik keuzes moet maken. Dit is mijn keuze geworden en zij hebben ervoor gezorgd dat mijn keuze makkelijker is geworden.”

Ajax wilde Tadic al langer naar Amsterdam halen. “Toen ik in Nederland bij FC Groningen en FC Twente speelde had Ajax al belangstelling. Er waren ook wat aanbiedingen gedaan. Een jaar of twee geleden hebben we gesproken over de mogelijkheden en nu is het zover.” Tadic weet wat hem te doen valt bij de Nederlands recordkampioen: “Ze verwachten van mij dat ik een leider op het veld en in de kleedkamer ben. Dat willen ze op basis van mijn kwaliteiten, mijn ervaring en professionele houding.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.