Tadic baalt: “Nu heb ik een prijs verloren. Zo voelt dat ja”

Dusan Tadic vindt dat Ajax de landstitel is ontnomen. Ajax werd vandaag wel tot de nummer 1 uitgeroepen, maar de Amsterdamse club mag zich geen kampioen noemen van de KNVB. ,,We staan na 25 wedstrijden bovenaan”, zegt de Ajax-aanvoerder in gesprek met het Algemeen Dagblad.

,,Ik voetbal om prijzen te winnen, net als spelers van AZ, PSV en Feyenoord. En het kampioenschap is een grote prijs. Dit een grote teleurstelling voor mij”, aldus de Serviër. Ajax heeft een beter doelsaldo dan AZ Alkmaar, maar de Amsterdammers verloren wel twee keer van de Kaasclub. “Maar daar gaat het niet om”, gaat de aanvaller verder. “Het is wat je afspreekt. Het doelsaldo zou tellen bij een gelijke stand. Als je had afgesproken dat het onderlinge resultaat zou tellen, dan was voor mij AZ nu de kampioen geweest. Ik ben een prof en wil iedere trofee winnen. Daar doe ik het voor. Nu heb ik een prijs verloren. Zo voelt dat ja.”

Tot 1 september ligt de Eredivisie stil. “Dat is wel heel lang”, aldus Tadic. “Laten we hopen dat het eerder veilig is. Ik vind het best een goed idee om snel weer in kleine groepjes te gaan trainen, net als in Duitsland. Als het kan en veilig is. Maar het belangrijkste is dat we met z’n allen weer heel fit zijn als het nieuwe seizoen begint.”

Een van de weinige voordelen van het coronavirus is dat sommige spelers nu wat langer bij Ajax zullen blijven. “Laten we het hopen”, zegt de Ajacied. “Ik heb het prima naar mijn zin hier, al weet je het in het voetbal nooit precies wat er gaat gebeuren.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.