Tadic en Antony redden worstelend Ajax in Klassieker: 3-2 winst!

Na de nieuwe teleurstelling tegen Benfica was er niet lang tijd om te treuren. De Klassieker staat op het programma. In een uitverkochte Johan Cruijff Arena moet Ajax winnen om de twee punten voorsprong op PSV te behouden. Een gelijkspel en zeker een nederlaag tegen Feyenoord zou een crisis betekenen in Amsterdam.

De wedstrijd begon iets later want er vlogen een aantal spandoeken in brand. Dat vuurtje was snel geblust. De wedstrijd begon daardoor vijf minuten later, dus om 14.35 uur. Ajax begon niet goed en dat resulteerde in de zevende minuut al direct in een 0-1 achterstand. Onana redde in eerste instantie nog wel, maar Sinisterra kopte de rebound in het doel. Daarna was Feyenoord nog een paar keer dreigend. Een waardeloze start dus van de Amsterdammers. Pas na een kwartier kwam er iets meer druk van Ajax.

Ajax worstelde en kwam toch opeens tot de gelijkmaker. Gravenberch schoot in, de Feyenoord-keeper stompte weg, maar de bal kwam voor de voeten van Haller die simpel binnen werkte: 1-1. Even leek Ajax het heft in handen te hebben, maar slechts na enkele minuten stond de landskampioen alweer achter. Na een foutenfestival was Berghuis te laks, de bal werd afgesnoept en de 1-2 lag er via Til in. Ajax bleef verder knoeien bij het bereiken van de 30e minuut. En dat was na de 45e minuut niet anders. Een slechtere uitvoering dan tegen Benfica. Ajax leek wel uitgeblust en de vormcrisis die al weken loerde was er nu definitief, zo leek het. Of zou in de tweede helft een wonderbaarlijke wederopstanding geschieden?

Zeer tegen de gewoonte in wisselde Ten Hag al in de rust. De onzichtbare Alvarez moest het veld ruimen voor Klaassen. Zou dit zoden aan de dijk zetten voor de Amsterdammers? De eerste tien minuten leken nergens op en Feyenoord ging al snel tijdrekken. Ajax kreeg in de 60e minuut een corner, de weggewerkte bal werd ingebracht en Timber kopte op de lat. Grootste kans van de tweede helft.

Ajax bleef zwak en Ten Hag greep opnieuw in. Dik twintig minuten voor tijd moesten de falende routiniers Blind en Berghuis plaats maken voor Tagliafico en Brobbey. En toen opeens uit het niets…..Klaassen werd aan de zijkant ten val gebracht. Vrije trap…Tadic krulde de bal direct het doel in: 2-2! Met nog dik twaalf minuten op de klok kon het nog alle kanten op. En dat bleek….de ingevallen Tagliafico bracht de bal schitterend voor en Antony bracht zowaar de 3-2 op het bord!! De Braziliaan kreeg na twee keer geel (shirt uittrekken en schwalbe) een rode kaart. Weer maakte Ajax het zich moeilijk, maar dat kon de pret niet drukken! Ajax pakte weer met de grootst mogelijke moeite de drie punten!

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.