Tadic: “Hard werken, begrijpen dat talent alleen niet genoeg is”

Dusan Tadic heeft sinds gisteren de eerste training achter de rug bij Ajax. De 29-jarige Serviër liet zich met zijn ervaring al direct gelden bij de Amsterdamse club. De international zag veel talent op het trainingsveld, maar de nieuwe Ajacied weet dat dit nog niet genoeg is.

“Ze moeten hard werken, begrijpen dat talent alleen niet genoeg is. Karakter en mentaliteit zijn even belangrijk”, vertelt Tadic aan De Telegraaf. “Je moet er op het trainingsveld voor zorgen dat je elke dag beter wordt en alles voor deze club geeft. Dán kun je in de toekomst misschien een volgende stap maken.”

Tadic gaat de jongere medespelers proberen te helpen en te sturen. “Nu besef ik hoe belangrijk de oudere spelers ook altijd voor mij waren. Ze hebben me vooral geleerd altijd het maximale te geven en hoe je dat moet doen. Als iedereen die mentaliteit heeft, gaan we prijzen winnen.”

Tadic speelde met Southampton vier jaar in de Premier League. Daar kwam hij tot 134 wedstrijden waarin hij goed was voor 20 goals en 27 assists. “Alleen al door mijn ervaring heb ik nu andere kwaliteiten”, vindt Tadic. “Door de weerstand en het tempo in de Premier League ben ik sterker, sneller en slimmer geworden. Om daar te slagen, moet je vrij compleet zijn. Ik ben blij en trots dat ik me in deze competitie heb bewezen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.