Tadic: “Ik denk ook dat we nog beter kunnen”

Dusan Tadic baalde van het 2-2 gelijkspel gisteren tegen Atalanta. In Bergamo werd een 0-2 voorsprong weggegeven. Na het 0-1 verlies tegen Liverpool staan de Amsterdammers op 1 punt in de CL-poule. Tadic had op meer punten gehoopt.

‘Ja, natuurlijk. We wilden drie punten. Bij rust stond het 0-2 en was alles in orde, maar daarna kregen we té snel de goals tegen’, zegt de Ajax-aanvoerder in gesprek met AjaxTV. ‘Ik weet niet precies wat er gebeurde, ik moet die doelpunten nog even terugkijken. Maar als we de bal verliezen, dan moeten we écht sneller omschakelen om onze verdediging te helpen’, aldus de kritische 31-jarige Ajacied.

Het is des Ajax’s om de aanval te blijven zoeken. ‘Ze zeggen altijd dat 2-0 of 0-2 de gevaarlijkste stand is die er is, dus spraken we in de rust af dat we hetzelfde wilden blijven spelen en op zoek wilden gaan naar de derde goal. Dan maak je het makkelijker voor jezelf. Maar in plaats daarvan kregen zij het geloof dat ze konden scoren.’ Of de Serviër toch nog kon leven met een punt? ‘Atalanta is een goede tegenstander, maar wij moeten gróter denken. Niet tevreden zijn, altijd méér willen: dat is de Ajax-mentaliteit. Ik denk ook dat we nog beter kunnen.’

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.