Tadic lijkt geen optie voor Real, Van de Beek wél

Door het Europese succes staan veel Ajax-spelers op de radar van veel topclubs uit Europa. Naast de geweldige transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona en de vele complimenten die Matthijs de Ligt voor zijn prestaties heeft ontvangen, staat nu ook middenvelder Donny van de Beek volop in de belangstelling. Dit keer van Real Madrid, als we de Spaanse krant Macra moeten geloven. Aanvaller Dusan Tadic lijkt eveneens gelinkt te worden aan Real. 

Door de tegenvallende prestaties van Real Madrid in zowel de Champions League als in de competitie, heeft ‘De Koninklijke’ een verlanglijstje gemaakt van nieuwe spelers die ze deze zomer willen gaan binnenhalen. Daarbij staat Van de Beek dus hoog op het lijstje. Real had al eerder de ogen gericht op voormalig Ajacied Christian Eriksen en Paul Pogba van Manchester United. Laatstgenoemde blijkt echter te duur te zijn (150 miljoen euro) voor de club van Zidane en er moet dus gezocht worden naar een alternatief, dat dus in Van de Beek wordt gevonden. Ajax laat deze 22-jarige middenvelder natuurlijk niet zomaar gaan en wil daarvoor dan ook graag de hoofdprijs van ongeveer zestig miljoen euro ontvangen. 

Tadic is onlangs aangeboden aan Real Madrid door zijn zaakwaarnemers. Ook de Serviër maakt een indrukwekkend seizoen door. Hij heeft tot op heden dertig keer het net gevonden en reeds vijftien doelpunten voorbereid. De 30-jarige aanvaller heeft dit seizoen misschien wel zijn beste wedstrijd ooit gespeeld tegen Real Madrid, die toen met 1-4 werd gewonnen, waardoor de viervoudig Champions League winnaar van de afgelopen vijf jaar werd uitgeschakeld. Tadic gaf in die wedstrijd een assist en maakte ook nog een doelpunt, waardoor hij een belangrijk aandeel had in die overwinning. De topscorer van Ajax kan voor ongeveer vijftien miljoen euro weg, maar komt vooralsnog niet in de plannen voor van Real Madrid. 

 

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Koen van Son

Koen van Son