Matthijs de Ligt zal vandaag of morgen zijn krabbel zetten onder een contract bij Juventus. Ajax zal dan op zoek moeten naar een nieuwe aanvoerder. Die zoektocht lijkt niet al te moeilijk. Dusan Tadic lijkt de aangewezen man.

Vandaag had de 30-jarige Serviër de aanvoerdersband om zijn arm in de oefenwedstrijd tegen Istanbul Basaksehir (2-1 overwinning). Vorig seizoen was de ervaren aanvaller al tweede aanvoerder. “En als de eerste dan vertrekt…”, zegt trainer Erik ten Hag tegen Voetbal International. “Tadic is sowieso een van de leiders van dit elftal.”

Tadic zelf vindt het niet al te belangrijk. “Uiteraard vind ik het een eer om de band eventueel te mogen dragen. Maar die beslissing is niet aan mij. Bovendien vind ik het niet belangrijk, want met of zonder band: ik moet gewoon een van de leiders van dit team zijn”, aldus de Ajacied die onlangs bijtekende tot 2026. “Veel belangrijker dan de discussie over de aanvoerdersband is dat we met Ajax weer nieuwe goede resultaten gaan halen”, aldus de toekomstige trainer.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)