Tadić: ‘mooie wedstrijd maar veel dingen moeten beter’

Ajax heeft de eerste officiële wedstrijd van het seizoen gewonnen met 3-0 van Lill Losc. Veel loftoeters klonken er vanuit de media maar de aanvoerder van Ajax was niet honderd procent tevreden over de wedstrijd. 

Ajax begon goed aan de wedstrijd maar kreeg voor rust ook een paar grote kansen tegen, dit herhaalde zich in de tweede helft waar André Onana uitblonk in goal. Dit was dan ook een groot aandachtspunt voor Dušan Tadić. De Servische aanvoerder van Ajax hamerde dan ook op de restverdediging die de counters beter en soms ook slimmer moeten opvangen. Zo vertelde Tadić in gesprek met Veronica: ‘We moeten beter druk zetten en de restverdediging moet beter functioneren of slimmer zijn met het verwerken van de counters door bijvoorbeeld een overtreding te maken.’

Ajax zou van deze aandachtspunten snel werk moeten maken want de topper met PSV staat aanstaande zondag op de stoep. Tadić vind dan ook dat de euforie niet te lang moet duren omdat de concentratie zo snel mogelijk op zondag moet: ‘We moeten verder kijken dan alleen deze wedstrijd en ons nu focussen op PSV.’ Ajax kan zondag alleen aan kop komen door een overwinning te boeken in Eindhoven, dit is sinds het seizoen 2015-2016 niet gelukt (0-2).

Bron:
Veronica

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Brecht Versluis

Brecht Versluis

Redacteur op Ajaxinside.nl