Tadic: “PSV-Ajax was een van onze slechtste wedstrijden”

Voor Ajax en Dusan Tadic breken spannende tijden aan. De Servische Ajacied strijdt met zijn club nog op drie fronten: voor de competitie, de beker en in Europa. Om nog een goede kans op de titel te hebben zal Ajax morgen moeten winnen van PSV om zo de achterstand van vijf punten terug te brengen naar twee punten. Tadic is in ieder geval gebrand op een goed resultaat.

“We willen wraak voor de 3-0 nederlaag in Eindhoven. En hoewel PSV een sterk team heeft, willen we laten zien dat wij beter zijn”, zegt Tadic in gesprek met De Telegraaf. “PSV-Ajax was een van onze slechtste wedstrijden. We misten Matthijs de Ligt. Hij is in alle opzichten heel belangrijk voor ons, een uitstekende speler met de juiste instelling. Maar zijn afwezigheid mag geen excuus zijn. We opereerden niet als team en maakten veel fouten.”

Doordat Ajax op drie fronten strijdt heeft PSV een voordeel. De Eindhovense counterploeg is al uitgeschakeld in de bekertoernooien. “Zij spelen één wedstrijd per week, omdat ze zijn uitgeschakeld in de Champions League en de beker. Dat is in de kampioensstrijd zeker een groot voordeel”, aldus de 30-jarige international. “Zij kunnen zich volledig op de Eredivisie kunnen focussen en wij onze aandacht over drie competities moeten verdelen. Daardoor kan ons vizier vaak pas later op een competitieduel. Maar geloof me, PSV zal echt niet scherper zijn dan wij.”

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.