RTL7

Over twee wedstrijden gezien waren de Amsterdammers de betere tegen AS Roma, volgens Dusan Tadic. De Ajax-aanvoerder zag de uitschakeling van zijn team dan ook als onterecht en hij baalde dat het Europa League-avontuur in de kwartfinale tot een einde kwam.

“Voetbal kan soms moeilijk zijn. We waren over twee wedstrijden beter en hadden door moeten gaan naar de volgende ronde”, zegt Tadic voor de camera van RTL 7. De Servische international miste vorige week in de Johan Cruijff Arena een strafschop. Niet de enige misser in die wedstrijd, want vlak daarna maakte derde keeper Scherpen een blunder. “Dat was een belangrijk moment”, zegt de Ajacied over zijn eigen fout.

Ook in Rome had de captain weer pech, want de 0-2 werd door scheidsrechter Taylor afgekeurd. “Ik denk dat het een doelpunt was. Normaal laat de scheidsrechter het doorgaan. Maar daarna hadden we nog genoeg tijd om de 2-0 te maken. Dat deden we niet en dat is lastig. Maar we moeten doorgaan, want zondag wacht de volgende belangrijke wedstrijd (bekerfinale Ajax – Vitesse, red.).”, aldus de 32-jarige Tadic.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)