Nico Tagliafico

Tagliafico geselecteerd voor Argentijns Elftal: “Ik ben ontzettend blij”

Nicolás Tagliafico werd gisteren geselecteerd voor het Argentijns Elftal. De 25-jarige Ajacied zal samen met zijn landgenoten aantreden tegen Italië en Spanje. Tagliafico kwam tot nu toe 1 keer uit voor Argentinië en hij is dolblij met de nieuwe kans.

“Ik ben ontzettend blij”, zegt Tagliafico vrijdag in gesprek met De Telegraaf. “Voor deze kans heb ik hard gewerkt. Ik heb de bondscoach een maand geleden op Schiphol ontmoet en gesproken. Hij heeft me verteld wat hij van me verwacht en zei me bij Ajax in de gaten te houden”, zegt de linksback over het gesprek met Jorge Sampaoli. “Ik heb hem gezegd mijn best te zullen doen.”

Tagliafico debuteerde in juni 2017 in het nationale elftal, in de oefeninterland tegen Brazilië (0-1 winst). Dankzij Ajax boekt hij wel progressie, zo vindt hijzelf. “Vooral aanvallend”, zegt de voormalige speler van Independiente. “Het grote verschil met het Argentijnse voetbal is dat de spelers van Ajax eerst uitgaan van balbezit in plaats van verdedigen.” Tagliafico weet nog niet of hij mee mag naar het WK 2018 in Rusland. “Meer dan de komende maanden alles voor Ajax geven en afwachten, kan ik niet.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.