Tagliafico: “Het was zowel sportief als persoonlijk een moeilijk jaar”

Nicolás Tagliafico heeft geen topjaar achter de rug. De Ajacied speelde matig tot redelijk, maakte geen toptransfer naar een grote competitie en de linksback heeft het ook buiten het voetbal een beetje moeilijk.

“Het was zowel sportief als persoonlijk een moeilijk jaar. Toen de competitie vanwege Covid-19 werd stilgelegd, deed ik – behalve wat fitness thuis – vrijwel niets”, vertelt Tagliafico in gesprek met Trouw. “Zo’n lange onderbreking had ik nog nooit gehad als voetballer. Toen we opnieuw moesten beginnen, bleek mijn ritme verdwenen. Dat maakte het lastig. Zeker omdat we elke drie, vier dagen een nieuwe wedstrijd moesten spelen. Ik had diverse kleine blessures, waardoor ik niet kon brengen wat ik wilde. Nooit was ik echt op 100 procent”, aldus de reserve-aanvoerder van het Argentijns Elftal.

Tagliafico moet Kerst dit jaar zonder zijn familie vieren. “Ik heb mijn familie nu een jaar niet gezien”, zegt de international. “Ik ben dit jaar twee keer in Argentinië geweest, maar mocht mijn familie niet zien omdat ik in de bubbel moest blijven. Dat was erg zwaar. Om voortdurend positief te blijven, was een grote uitdaging voor mij.”

De 28-jarige verdediger verlengde een maand geleden wel zijn contract bij de Nederlandse recordkampioen. “Ik denk dat het, zowel voor mijzelf als de club, goed was om mijn contract open te breken. Maar ik sta open voor de dingen die komen gaan. Als er een aanbieding komt die zowel sportief als economisch goed is, dan zal ik daarover nadenken.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.