Nico Tagliafico

Tagliafico: “Hier bij Ajax leren ze je normen”

Nicolás Tagliafico doet het goed als linksback van Ajax. In de vier wedstrijden na de winterstop behoort de Argentijn steevast tot de uitblinkers. De Ajacied hoopt op het komende WK actief te zijn voor zijn land.

“Ik droom er nog altijd van om naar het WK te gaan. Ik moet op deze weg doorgaan en wachten op de beslissing van de bondscoach”, zegt hij tegen FOX Sports Radio. “Ik moet me blijven verbeteren, want er zijn altijd dingen voor verbetering vatbaar. Elke bondscoach heeft zijn voorkeuren en weet welke spelers hij het liefste heeft.” Tagliafico is 1.72 meter. Dat lijkt een nadeel. “Ik ben niet erg lang nee. Het is in Argentinië als kleine verdediger moeilijk om je te onderscheiden met andere kwaliteiten. Daarom worden het meestal aanvallers.”

Tagliafico speelt inmiddels een maand voor Ajax. Genoeg tijd om de verschillen te zien tussen zijn vaderland en Nederland. “Hier bij Ajax leren ze je normen. We moeten zelf de schoenen pakken, schoonmaken en weer terugzetten. Ik ben nog steeds in een hotel, de stad is erg rustig”, zegt de 25-jarige voetballer. Ook het wedstrijdschema is nu erg rustig vanwege de bekeruitschakelingen. “Voor een speler is herstel van essentieel belang, maar het liefst speel ik bijvoorbeeld op woensdag en zaterdag. Dan heb je ritme.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
FOX Sports Radio

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.