Nico Tagliafico

Tagliafico weer terug: “Gelukkig mogen we nog een keer naar Feyenoord”

Nicolás Tagliafico was gisteren weer terug bij Ajax en dat was te merken. De Argentijn moest de wedstrijden tegen Heerenveen en Feyenoord noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. De Ajacied kampte met knieklachten, maar tegen VVV (6-1 winst) was hij weer ouderwets op dreef.

Tagliafico zat vorige week zondag balend voor de televisie. ,,Het was wel heel moeilijk om thuis naar die wedstrijd te kijken”, zegt Tagliafico in gesprek met De Telegraaf. “De klassieker met 6-2 verliezen. Daar zijn bijna geen woorden voor. Maar zoiets kan dus gebeuren als we niet voor de volle honderd procent geconcentreerd zijn.”

De 26-jarige Ajacied plaatst enkele kritische kanttekeningen bij de mentaliteit van de Nederlandse jeugd. “Maar je moet wel altijd alles geven. Dat snappen Argentijnen misschien beter dan jonge Nederlanders. Als het met mooi en verzorgd voetbal niet gaat, dan moet het anders. Dan moet je strijden en desnoods ga je counteren als je het moeilijk hebt op bezoek bij PSV of Feyenoord. Ja, dat heb ik afgelopen week ook gezegd toen we met elkaar hebben gesproken.”

De linksback was blij met de winst op VVV, maar veel tijd om daarbij stil te staan is er niet. “Uiteindelijk hebben we goed gespeeld”, vindt Tagliafico. “Al maakten we ook nog fouten die Real Madrid over anderhalve week wel zal afstraffen. Eerst zullen we zaterdag tegen Heracles weer alles moeten geven. Voor mij is dat kunstgras daar verre van ideaal. Maar misschien houdt mijn knie het dan alweer langer vol dan een uur of zeventig minuten. En gelukkig mogen we nog een keer naar Feyenoord terug voor een bekerduel. Met 6-2 verliezen daar, dat kan echt niet.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.