Nico Tagliafico

Tagliafico won advies in bij Cvitanich: “Hij was heel positief”

Nicolás Tagliafico is blij om bij Ajax te spelen en in Amsterdam te zijn. De Argentijn vindt de Amsterdamse club een logische stap in zijn loopbaan. Enkele dagen geleden kreeg de linksback nog een uitnodiging voor het Argentijns Elftal. In gesprek met Voetbal International gaat de 25-jarige Ajacied in op de vraag waarom hij voor Ajax heeft gekozen.

Tagliafico sprak rond zijn overstap naar Ajax onder andere met ex-Ajacied en landgenoot Dario Cvitanich, die vandaag de dag weer voor Banfield zijn doelpunten maakt. “Hij was heel positief, sprak van een veilige, boeiende stad met Ajax als perfecte club om mezelf te ontwikkelen”, vertelt Tagliafico.

Vooral de structuur in de Nederlandse samenleving valt hem op. “Alles is perfect geregeld, onvergelijkbaar met wat ik in Argentinië gewend was. Neem het verkeer. In Buenos Aires is het gewoon het recht van de sterkste. De grote auto’s bepalen wat er gebeurt op de weg. Hier is alles perfect afgestemd, tussen auto’s, trams, fietsers, voetgangers. En tijd is tijd.”

Veel Zuid-Amerikaanse voetballers zijn op straat groot geworden. Bij Tagliafico was dat niet het geval. “Het beeld bestaat dat spelers uit Zuid-Amerika alleen door het straatvoetbal zijn gevormd. Voor mij gaat dat niet op. Ik voetbalde ook veel buiten, maar ben meer een clubvoetballer dan een straatvoetballer. In de jeugdopleiding van Banfield ben ik als speler gevormd, had ik veel goede trainers die me veel hebben geleerd”, aldus de voormalige speler van Independiente.

Ajax was niet de enige Nederlandse club die de verdediger in het oog hield. “Afgelopen juni kwam bij mij het bericht binnen dat Feyenoord belangstelling had”, zegt Tagliafico tegen het voetbalweekblad. “Daarnaast zou ook PSV voor me op de tribune hebben gezeten. Er was dus al wel een link met Nederland, hoewel ik vanuit Feyenoord en PSV daarna nooit echt iets concreets heb vernomen.”

Tagliafico koos dus uiteindelijk voor Ajax. “Vanaf augustus was het vizier daarop gericht en in het najaar werd het steeds concreter. Het was een weloverwogen besluit om naar Amsterdam te gaan. De stap naar Ajax moest de volgende impuls in mijn carrière zijn.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.