Nico Tagliafico

Tagliafico ziet rol bij Ajax na WK

Nicolás Tagliafico kwam afgelopen januari over van Independiente naar Ajax en speelde zichzelf direct in de basis. Sterker, de linksback speelde een aantal interlands mee met Argentinië en reist met de nationale selectie af naar het WK 2018 in Rusland dat op 14 juni van start gaat. Door zijn stormachtige ontwikkeling lijkt een volgende stap na een goed WK ook logisch, maar dat hoeft voor de speler zelf niet.

“Ik bekijk het van dag tot dag, maar ben helemaal niet met een transfer bezig”, aldus Tagliafico in gesprek met De Telegraaf. “Ik heb het naar mijn zin en nog een contract voor vier jaar.” De international heeft niet alleen naar zijn zin bij de club, ook zijn rol binnen selectie bevalt hem uitstekend. “Ik denk dat ik tussen al deze jonge jongens een voorbeeld kan zijn qua discipline. Daar probeer ik ze mee te helpen.”

Hij is ook dankbaar voor de ontwikkeling die hij zelf doormaakt. “Argentijnen kunnen verdedigen, maar het Nederlandse voetbal staat bekend om zijn verzorgde manier van voetballen. Ik ben dankzij Ajax een completere verdediger geworden. Tactisch wordt in de Eredivisie heel anders gespeeld dan bij ons. En ook niet onbelangrijk, ik heb Engelse voetbaltermen geleerd.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.