Tahirovic gehaald voor de basis: ‘Hij heeft een hoop kwaliteiten’

Benjamin Tahirovic zal zich bij Ajax direct kunnen richten op een basisplek, zo is Sven Mislintat van mening. “Zijn huidige kwaliteiten zullen ons al helpen om meer te gaan winnen. Hij is naar mijn mening een van de grootste talenten op deze positie die ik ooit heb gezien. Hij moet zich natuurlijk nog ontwikkelen, maar dat kan hier en daar zullen we hem bij helpen”, aldus de technisch directeur in gesprek met Ajax TV.

“Hij kan goed koppen en heeft veel kracht, wat ook belangrijk is. Voor iemand van zijn lengte is hij erg snel”, zo benoemt de Duitser de kwaliteiten van zijn aanwinst. Mislintat weet ook dat er nog veel rek zit in de controlerende middenvelder. “Hij heeft een hoop kwaliteiten, maar er is natuurlijk ruimte voor verbetering. Het is jammer dat hij zijn potentie nog niet heeft benut, maar dat heeft als voordeel dat hij zich nog verder kan ontwikkelen.”

Volgens de technisch directeur zegt het veel dat Tahirovic de laatste fase bij AS Roma steeds meer speelminuten kreeg van José Mourinho. “Het is niet makkelijk om onder Mourinho te spelen. Hij vraagt verdedigend en tactisch veel. Hij is een van de beste verdedigende trainers ter wereld en heeft veel prijzen gewonnen. Dat hij op deze leeftijd zijn debuut maakt onder Mourinho, zegt een hoop.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.