In de voorbereiding van het huidige seizoen kregen enkele talenten de kans om zich te bewijzen in het eerste van Ajax. Onder meer Viktor Fischer (18) en Mitchell Dijks (19) werden aan het begin van het seizoen getest door Frank de Boer. Volgens de trainer moeten de jongelingen, nu ze minder aan de bak komen, om leren gaan met teleurstellingen.

“Het belangrijkste voor deze spelers is dat ze regelmatig met de A-selectie kunnen meetrainen, dat ze zich ontwikkelen en daar van genieten”, vindt De Boer in Voetbal International. “Dan komt de stap naar het eerste elftal vanzelf wel.” Fischer maakte zijn debuut tegen PSV tijdens het duel om de Johan Cruijff schaal. Dijks zit nog altijd bij de selectie van De Boer, maar vaak als bankzitter.

“Ik heb de spelers vorige week nog voorgehouden dat we nu een grote selectie hebben en dat er dus spelers teleurgesteld zullen gaan worden. Voor de technische staf is het interessant om te kijken hoe ze met dit soort tegenslagen omgaan. Ik wil zien dat die jongens strijdvaardig zijn en aan zichzelf blijven werken. Ze mogen niet in hun teleurstelling blijven hangen. Ze moeten er staan wanneer we ze nodig hebben.”  

Reageren op dit bericht