Hakim Ziyech

Tandeloos Ajax gaat met 2-0 ten onder tegen vechtclub Getafe

Ajax heeft zichzelf een slechte dienst bewezen tegen Getafe. In Madrid lieten de Amsterdammers zich ontregelen door de thuisploeg die hun reputatie meer dan waar maakten. Met veel theater en inzet wist Getafe het spel van Ajax te ontregelen. Ondanks een goal van Deyverson leek Ajax de schade enigszins beperkt te houden, maar tot overmaat van ramp scoorde invaller Kenedy in de allerlaatste minuut ook nog de 2-0.

Ajax begon het duel in Madrid met Daley Blind en Hakim Ziyech in de basis. Beiden waren fit genoeg bevonden om aan de aftrap te verschijnen. Bruno Varela verving, ondanks een slechte generale repetitie bij Jong Ajax, de geschorste Andre Onana. De Portugees kreeg het vertrouwen van Ten Hag, maar ging desondanks al vroeg in de fout. Een slechte pass van zijn adres leidde tot tot het eerste gevaar.

Bij het eerste schot op doel zag de doelman er beter uit. Na balverlies van Donny van de Beek kon Deyverson vrij uithalen vanaf een meter of achttien, maar zijn poging werd stijlvol gestopt door Varela. Dat was ook direct het enige schot op doel in de openingsfase. Beide ploegen hadden het lastig en wisten maar amper gevaarlijk te worden in een zeer stroef eerste half uur.

Ondanks een weinig enerverende openingsfase was het bij de eerste kans wel direct raak. Getafe wist met een slimme vrije trap de defensie van Ajax op het verkeerde been te zetten. Vier Spanjaarden konden zo vogelvrij voor Varela opduiken. Een simpele pass in de breedte was vervolgens voldoende om Deyverson in stelling te brengen. Met een droge schuiver zette hij Getafe tien minuten voor rust op 1-0.

Deyverson vierde zijn goal vlak voor het uitvak en dat werd hem niet in dank afgenomen. Een supporter gooide zijn aansteker tegen de zij van de doelpuntenmaker die vervolgens theatraal naar de grond ging. Dit tot grote frustratie van de meegereisde fans en de Ajacieden op het veld.

De frustratie aan de kant van Ajax werd in de tweede helft niet minder. Getafe bleef er alles aan doen om het spel van Ajax te ontregelen. Na een zoveelste schwalbe had Babel er genoeg van. Na een makkelijk gegeven gele kaart imiteerde de aanvaller het aanstellerige gedrag van Nyom.

Getafe liet zich hier niet door van de wijs brengen en bleef zonder al te veel moeite overeind tegen een tandeloos Ajax. Pas met nog vijf minuten op de klok lieten de Amsterdammers zich voorin zien. Babel kreeg een goede kopkans, maar raakte de bal helemaal verkeerd. Niet veel later schoot invaller Huntelaar voorlangs.

Zo leek Ajax met 1-0 terug naar Nederland te keren, maar ook dat was de Amsterdammers niet gegund. In de allerlaatste minuut werd Varela voor de tweede keer geklopt. Lijdzaam moest de doelman toezien hoe een van richting veranderd schot van invaller Kenedy achter hem in het doel verdween.

Ajax moet door de late goal vrezen voor Europese uitschakeling en zal in de thuiswedstrijd toch echt meer moeten laten zien. Gemakkelijk zal dat in ieder geval niet worden tegen het stugge Getafe dat amper kansen weggeeft.

Bron:
RTL 7

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink