Teleurstellend Ajax kan opnieuw niet winnen van angstgegner Go Ahead

Voor de derde keer op rij is Ajax er niet in geslaagd om te winnen van Go Ahead Eagles. Lange tijd leek de 1-0 van Davy Klaassen genoeg om de koppositie in de Eredivisie te veroveren, maar in de slotfase moest het zeer matig spelende Ajax toch een tegentreffer slikken. Door het gelijkspel passeren de Amsterdammers PSV, maar zien ze AZ langszij komen.

Met de volle voetbalkalender in het achterhoofd koos Alfred Schreuder ervoor om tegen Go Ahead Eagles een aantal vaste waardes rust te geven. Zo begonnen Edson Álvarez en Steven Bergwijn op de bank, met als gevolg dat Florian Grillitsch en Lucas Ocampos hun basisdebuut mochten maken. Ook Davy Klaassen en Brian Brobbey stonden vanaf het eerste fluitsignaal binnen de lijnen. Zij vervingen Steven Berghuis en Mohammed Kudus.

Ajax worstelt opnieuw met Go Ahead

Na de onverwachte en stevige nederlaag van PSV tegen Cambuur had Ajax dé kans om uitstekende zaken te doen. Dit buitenkansje bleek in de eerste helft echter vooral verlammend te werken. Het vele balbezit kon niet verbloemen dat het tempo veel te laag lag. Dit gecombineerd met de vele kleine slordigheden zorgde ervoor dat Ajax slechts sporadisch tot goede kansen kwam.

Toch gingen de Amsterdammers met een voorsprong op zak aan de thee. Op de valreep was het Davy Klaassen die Ajax aan een voorsprong hielp. Mister 1-0 deed zijn bijnaam nog maar weer eens eer aan door slim voor zijn man te kruipen en de voorzet van Dusan Tadic binnen te tikken.

Tweede keuze Ajax stelt teleur

De openingstreffer kwam op een gewenst moment, maar werkte allerminst bevrijdend. Ook in de openingsfase van de tweede helft kwam Ajax moeizaam tot kansen. De tot dan toe nog onzichtbare Ocampos was nog het dichtste bij een treffer. De Argentijn zag zijn poging net langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Net als Ocampos beleefde ook Grillitsch een basisdebuut om snel te vergeten. Voor Schreuder was het dan ook genoeg reden om beiden naar de kant te halen. Met Álvarez en Bergwijn binnen de lijnen leek Ajax dichterbij de 2-0 te komen, maar de treffer viel aan de andere kant. Willum Willumsson was de eerste Go Ahead speler die op doel schoot, en deed dat ook meteen doeltreffend. Vanuit een lastige hoek schoot hij knap raak.

AZ grijpt de macht in de Eredivisie

Met de 1-1 op het scorebord en nog tien minuten te spelen, begon Ajax aan een slotoffensief. Berghuis, Kudus en Lucca kwamen binnen de lijnen om de Amsterdammers toch nog naar de koppositie in Eredivisie te leiden. Het gewenste resultaat bleef echter uit. Door de 1-1 is Ajax op de ranglijst voorbij gegaan aan PSV, maar het punt is niet genoeg voor de koppositie in de Eredivisie. AZ won eerder op de avond ruim van Groningen en mag zich nu lijstaanvoerder noemen.

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink