Ten Hag: “Al met al een duidelijke overwinning”

Erik ten Hag zag zijn flink gewijzigde basiselftal overtuigend met 5-1 winnen van SC Heerenveen. Een compleet ander middenveld met Quincy Promes en Antony verrassend genoeg op de bank, zorgden voor goed aanvallend voetbal. Maar Ten Hag wil nog niet concluderen dat dit de ideale samenstelling is voor iedere wedstrijd: “Dat is mij te makkelijk. Ryan Gravenberch en Mohammed Kudus waren een paar wedstrijden niet beschikbaar en Davy Klaassen was er ook nog niet. Uiteindelijk zal het wel in elkaar vallen. De andere jongens hebben het ook goed gedaan, dus we hebben daar opties”, aldus Ten Hag tegenover FOX Sports.

Klaassen maakte tegen Heerenveen zijn rentree voor Ajax en schoot de bal binnen vanaf de stip. De middenvelder speelde een belangrijke rol in de wedstrijd: “Hij kent natuurlijk het Ajax-spel. Hij is een sturende speler op het veld. Hij kan de groep neerzetten en bij elkaar houden. Hij is multifunctioneel, want hij kan aanvallen maar ook meeverdedigen en dat geeft een bepaalde dynamiek en dat hebben wij nodig”, vertelt de trainer.

Ajax wacht een zwaar programma met veel duels in weinig dagen. Ten Hag moet er dus voor zorgen dat de spelers niet geblesseerd raken en er tegelijkertijd resultaat wordt geboekt. Ten Hag: “Dit doen we met de huidige selectie. We kijken wat de wedstrijd nodig heeft qua tactiek. Het is een uitdaging voor de spelersgroep en de staf.”

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Koen van Son

Koen van Son