Ten Hag: “Als je niet wint, dan ben je daar niet tevreden mee”

Erik ten Hag beleefde een Ajax – FC Utrecht (1-1) met twee verschillende gezichten. De Ajax-coach zag een zwakke eerste helft en een betere tweede helft. De VAR-beslissing om het doelpunt van Davy Klaassen af te keuren zorgde bij de Tukker voor onbegrip.

“Als je niet wint, dan ben je daar niet tevreden mee”, zegt de trainer na afloop van de wedstrijd in gesprek met ESPN. “De eerste helft was onder ons niveau. De organisatie stond niet goed. In de rust hebben we dat kunnen corrigeren. Aan de bal, onze veldbezetting, het was niet goed.”

Ten Hag had een duidelijke uitleg voor de eerste helft van de Amsterdammers. “Een slechte instelling. Het gaat niet op 99 procent, het zal op 100 procent moeten. We gingen klagen, dat moeten we niet doen. We moeten duels winnen, geconcentreerd voetballen.”

Over het spel van Ajax in de tweede helft is Ten Hag wél tevreden. “In de tweede helft heb ik een heel goed Ajax gezien. Utrecht kwam er niet meer aan te pas en we hebben kansen gecreëerd. De wissels hadden een goede impuls.”

Ten slotte kwam de succesvolle coach ook nog terug op de afgekeurde goal van Klaassen. “Een grote fout van de VAR, maar dit is duidelijk toch? Deze beelden hebben zij ook gezien. Dan moet er een andere beslissing komen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.