Ten Hag: “Als Promes onschuldig is dan is hij speler van ons”

Promes is afgelopen zondagochtend door de politie opgepakt. De 28-jarige aanvaller van Ajax wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij afgelopen zomer. Erik ten Hag sluit niet uit dat Quincy Promes aanstaande zondag toch deel uitmaakt van de Ajax-selectie. De Amsterdammers spelen dan het uitduel tegen ADO Den Haag. 

“Dat is zeker mogelijk”, zei de Ajax-trainer Ten Hag vlak voor het bekerduel met FC Utrecht voor de camera van FOX Sports. “Zoals ik al zei, als hij onschuldig is dan is hij speler van ons.” Ten Hag heeft vandaag kort telefonisch contact gehad met zijn pupil. Ten Hag gelooft Promes op zijn woord. “In Nederland ben je onschuldig tot het tegendeel is bewezen”, aldus de coach.

“We steunen hem, zo staat de hele kleedkamer erin”, vervolgde Ten Hag. “We zorgen dat we er voor hem zijn, maar hij moet zelf ook over de streep komen. Je bent altijd voetballer, ook als je buiten de poorten van Ajax bent. Dat gesprek zullen we met hem voeren. Er zullen meerdere gesprekken plaatsvinden, de directie heeft al met hem gesproken. Ik moet hem nog uitgebreid spreken.”

Het Openbaar Ministerie heeft Promes gisteren heengezonden. Volgens het OM zijn er geen gronden om het voorarrest van de 28-jarige voetballer te verlengen. Promes blijft wel verdachte in de zaak.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.