Donny van de Beek

Ten Hag baalt van zaakwaarnemers: “Speler is hun melkkoe, die moet spelen”

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft in een interview met Voetbal International gereageerd op de uitlatingen van Guido Albers, de zaakwaarnemer van Donny van de Beek. Albers liet vorige week weten dat de middenvelder overweegt om Ajax te verlaten. Van de Beek zou in de ogen van de spelersbegeleider niet aan voldoende speeltijd komen.

“Individuele belangen spelen altijd een rol in het groepsproces. Alleen een speler moet wel inzien dat alles afhankelijk is van de teamprestatie”, zegt Ten Hag. “Alleen als het team draait en presteert, kan een speler zich individueel goed ontwikkelen. Een speler die bijvoorbeeld inzet op een transfer, krijgt dat sneller voor elkaar als hij in een goed draaiende ploeg speelt. Het team staat dus altijd bovenaan. Dat besef moet bij elke speler leven.”

De coach van Ajax weet uiteraard dat er dan zaakwaarnemers zullen protesteren mochten ‘hun’ spelers op de bank geraken. “De speler zelf, die kun je vaak wel overtuigen, maar de omgeving snapt dat niet. En dan vooral de agenten, die spelen daar niet altijd de goede rol in”, aldus Ten Hag. “Die hebben een ander belang, de speler is hun melkkoe, dus die moet spelen. Dat botst nog weleens met het teamproces, maar dat is niet nieuw. Daar moeten we mee om kunnen gaan”, zo besluit de voormalige trainer van Utrecht.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Voetbal International

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.