Lasse Schöne

Ten Hag blijft vertrouwen houden in Ajax-middenveld

Ajax leek eergisteren tijdens Standard Luik – Ajax op een prima resultaat af te stevenen. Met de rust stond het 0-2 en net na rust kregen de Amsterdammers een grote kans op de 0-3. Toch gaf Ajax het in de slotseconden weer weg. Door een penalty werd 4 minuten in blessuretijd de eindstand bepaald op 2-2.

Ajax-trainer Erik ten Hag zag zijn middenveld overlopen worden in de laatste fase van de wedstrijd. Toch wil de coach nog niet al te veel conclusies verbinden aan dat gegeven. Ten Hag: “Wat er verkeerd ging, is dat we eenvoudig de bal verspeelden, onnauwkeurig werden. Daardoor werd het vechtvoetbal en moesten we terug. Dat is niet ons spel. Wij moeten ’vast’ zijn in balbezit. Alleen zo kun je onder de druk uitblijven en kansen creëren. Dat deden we na rust te weinig. Wat de redenen zijn, is nu moeilijk aan te geven. Het kan vermoeidheid zijn, concentratieverlies kan een rol spelen”, zegt de coach tegen De Telegraaf.

Had Ten Hag niet eerder moeten ingrijpen? “Dat denk ik niet. Daar staan met Frenkie de Jong, Lasse Schöne, Hakim Ziyech en Dusan Tadic de balvaste jongens. En daar heb ik vertrouwen in”, aldus de voormalige trainer van FC Utrecht. Toch waren die ‘balvaste jongens’ niet meer balvast en werd het middenveld overlopen. “Dat klopt. Maar zoals ik al zei: ik heb vertrouwen in ze. Deze jongens kunnen het en dan kijk je het aan. We hebben de kansen gehad op de 0-3 (Ziyech, red.) en de 1-3 (Huntelaar), maar die ballen moéten binnen. Daar moet je je als speler bewust van zijn.”

De wedstrijd kantelde en van een prima uitgangspositie verviel het voor Ajax naar een goede uitgangspositie waar Standard Luik de morele winnaar werd. “Nee, dat vind ik niet, want wij hebben die 2-2. En dat is uit een prima resultaat”, zo vindt Ten Hag.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.