Ten Hag boos: “Niet alleen bij de spelers, maar zeker ook bij mij”

Ajax-trainer Erik ten Hag was niet te spreken over wat zijn ploeg deze avond op de mat legde tegen Heerenveen. Onbegrijpelijk, want Ajax kon voor de eerste keer sinds het zwarte seizoen 2015/16 de koppositie pakken. Op 8 mei 2016 was het Amsterdamse team namelijk voor de laatste(!) keer koploper van de Eredivisie.

“Het heeft met een bepaalde vorm van nonchalance te maken”, zegt Ten Hag voor de camera van FOX Sports. “We missen urgentie. Dan roep je de problemen over jezelf af. We hebben alles in eigen hand, maar als je zo’n wedstrijd speelt, zo veel mooie goals maakt en zo veel kansen creëert, dan mag dit niet.”

Alles wat Ajax een warm hart toedraagt was chagrijnig na de onbegrijpelijke wanvertoning tegen Heerenveen (4-4). Ajax was in de eerste helft, ondanks de 3-1 ruststand, ook al niet goed bezig. “Ik begrijp niet dat je dan zo uit de kleedkamer komt. Vandaar de boosheid. Niet alleen bij de spelers, maar zeker ook bij mij.”

Dat bij het zwakke Ajax ook nog de Griekse doelman Kostas Lamprou in het doel stond heeft vandaag ook niet geholpen. “Ik denk dat hij grillig keepte, maar hij redt ons ook op het laatst (kans Zeneli, red.). Je moet altijd naar het collectief kijken. We winnen samen en verliezen samen”, aldus de Ajax-coach.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.