Ten Hag: ”De totale verdediging van de ploeg  was uitstekend”

De topper PSV – Ajax was voor vele voetbalfans een weinig enerverende pot, als gevolg  waarvan het voor Erik Ten Hag een makkelijk voor zijn ploeg te omschrijven wedstrijd is. “We hebben gedicteerd. We hebben kansen gecreëerd. We waren onvoldoende scherp voor de goal van de tegenstander. Maar we komen uiteindelijk 1-0 voor. De wedstrijd hebben we in de grip. En dan toch één foutje en dat is doodzonde”, concludeerde Ten Hag tegenover FOX Sports.

De 48-jarige trainer vond dat zijn ploeg organisatorisch goed stond tegenover de snelle aanvallers van de Eindhovenaren. “Ik heb niet zoveel kansen gezien van PSV. Wij hadden kansen voor rust met David Neres, Quincy Promes en Dusan Tadic. Zij hadden maar een schotje van Sadilek en een omhaal van Malen. De totale verdediging van de ploeg was uitstekend”.

Ten Hag wilde rond een uur gespeeld te hebben middenvelder Donny van de Beek wisselen voor Promes, maar door de goal van laatstgenoemde voerde hij de wissel toch nog niet uit. “We wilden een frisse wissel brengen, omdat er scherpte ontbrak in het strafschopgebied van de tegenstander en je weet dat Van de Beek een goal kan maken. Uiteindelijk maakte Promes het doelpunt en dan komt er een ander scenario. Promes is verdedigend wat sterker en hij kan zijn snelheid benutten in de tegenaanval, vandaar de wissel van Van de Beek voor Neres”.

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Koen van Son

Koen van Son