Ten Hag: “Dit is een heel grote prestatie van Ajax”

Trainer Erik ten Hag was na afloop van de spannende wedstrijd tegen Lille lovend over zijn spelers. De achtste finales van de Europa League werd bereikt na een 1-2 uitwinst en vandaag werd er thuis weer met 2-1 gewonnen.

“Dit is een heel grote prestatie van Ajax”, zei Ten Hag na afloop voor de camera van ESPN. “Twee keer winnen van de nummer één van Frankrijk is uitstekend. Al ging het op een heel andere manier. We waren veel minder goed aan de bal. We moesten het veel meer hebben van een goede defensieve organisatie en de teamspirit. Van daaruit konden we een muur opbouwen, kansen creëren en de wedstrijd winnen”, aldus de Ajax-coach.

“We moesten het hoofd koel houden. En dat deden onze routiniers. Een aantal andere spelers was wat minder aan de bal en dat is een belangrijke les”, zo gaat de Tukker door. “Wat we vorige week heel goed deden, was vandaag minder. Lille had ons spel goed gelezen en wij hadden daar niet direct een antwoord op. In de rust hebben we het opnieuw neergezet. Toen werd het beter en creëerden we kansen.”

Vooral door de wissel Brobbey voor Antony creëerden de Amsterdammers weer rust aan de bal en meer kansen. “We hadden een aanspeelpunt. Hij was twee keer aangever en toen was een goal al dichtbij. Als je niet goed voetbalt, moet je op een andere manier winnen. Dat begrijpt deze ploeg steeds beter”, zo besluit de opgetogen Ten Hag.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.