Ten Hag: “Dit was het Ajax zoals ik het graag zie”

Erik ten Hag was tevreden met de winst op Midtjylland. Het CL-thuisduel werd met 3-1 gewonnen. De Ajax-trainer ziet zijn team steeds beter spelen. De coach ging ook in op de strijd met Atalanta Bergamo om de tweede ronde van de Champions League.

“Onze vorm is stijgende. De tegengoal is een smetje, dat was niet nodig. Maar dit was het Ajax zoals ik het graag zie en dit was een uitstekende overwinning”, zei Ten Hag na afloop van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA tegen Ziggo Sport.

“We zetten goed druk en dwongen ze tot de lange bal. Zij kregen het niet voor elkaar om ons onder druk te zetten”, vervolgde Ten Hag, die wel zag dat Ajax in de eerste helft enorm veel kansen miste. “We moesten de trekker overhalen, maar in de rust zeiden we dat het vanzelf zou komen. We moesten rustig blijven.”

Ajax heeft nu zeven punten behaald en de Amsterdamse club zijn met Liverpool (negen punten) en Atalanta (ook zeven punten, de Italianen wonnen gisteren met 0-2 van Liverpool) nog vol in de race voor de volgende ronde van de Champions League.

“Uiteindelijk maakt dat niet veel uit. We moeten van Atalanta winnen om door te gaan”, aldus Ten Hag over het resultaat op Anfield. “Groepswinnaar worden? Daar kijken we niet naar. We gaan voor een resultaat tegen Liverpool. Het belangrijkste is dat we een stap hebben gezet. Dat we overwinteren is goed, want dat was natuurlijk een doel.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Ziggo Sport

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.