Ten Hag eist meer scherpte: “Kansen moet je gewoon afmaken”

Erik ten Hag was na afloop van Ajax – FC Groningen (3-1 winst) tevreden. Toch zag de Ajax-coach uiteraard nog verbeterpunten. Er werden nog teveel kansen gemist. Vooral door Sébastien Haller. De recordaankoop van de Amsterdammers was weer niet in goede doen, ondanks dat hij de tweede goal voor zijn rekening nam.

“Ik moet de ploeg een compliment maken voor hoe ze mentaal op de been bleven en op jacht bleven gaan naar een goal. Ik denk dat we verdiend hebben gewonnen”, reageert Ten Hag voor de camera van ESPN. “Maar de kansen die je krijgt, moet je gewoon afmaken. Davy Klaassen, Sébastien Haller en Jurriën Timber… Ik weet niet of het laconiek is, maar we moeten meedogenlozer zijn. De bal moet door het net heen. Groningen gaf veel ruimtes weg, dat moet je afstraffen.”

Na een 1-0 ruststand liep Ajax toch nog simpel uit naar een voorsprong van drie doelpunten. Ten Hag: “Mijn enige verwijt is dat we er niet drie of vier goals bij hebben gemaakt. Ik heb ze in de rust gezegd dat ze honger moesten tonen, anders zou Groningen erin blijven geloven.” De coach zag ook dat Haller hard werd aangepakt door de Groningers. “Groningen was scherp in de duels en dan moet je minimaal hetzelfde brengen. Het gaat niet op 99 procent. Zeker in het kwartier voor rust lieten we ons de kaas van het brood eten.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.