Ten Hag: “Er was te weinig overleg, te weinig structuur”

Ajax-trainer Erik ten Hag baalt van de uitschakeling tegen Getafe in de Europa League. De coach vond dat zijn team niet zichzelf was in de tweeluik tegen de Spaanse nummer vijf.

“Er was te weinig overleg, te weinig structuur. Uiteindelijk kwamen we niet tot het positiespel waar we goed in zijn. We creëerden te weinig, terwijl er ruimtes lagen”, zegt Ten Hag voor de camera van FOX Sports. “Het was in beide wedstrijden continu hectisch. Daardoor was er te weinig rust in ons spel en kwamen we niet tot een goede en gestructureerde opbouw.”

Ten Hag stoorde zich aan Getafe en aan zijn collega José Bordalás. Beide trainers kregen het verbaal met elkaar aan de stok. De oefenmeesters kregen daarvoor ieder een gele kaart van scheidsrechter Sidiropoulos. “Het was heel vervelend. Vanaf de eerste seconde lag het spel stil, er kwam nooit tempo in de wedstrijd. Ze deden alles om voetballen onmogelijk te maken. Dan wordt het heel lastig.”

Toch was Ten Hag te spreken over de inzet van zijn eigen ploeg. “We begonnen heel slecht, maar hebben onze rug gerecht. Er zat een geweldige spirit in de ploeg, dat is een compliment waard”, aldus de Achterhoeker. “We hebben ervoor gevochten met een fantastisch publiek achter ons. Dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd. Hopelijk tonen we dan diezelfde spirit.”

Aanstaande zondag staat de volgende wedstrijd op het programma. De topper tussen de nummer 1 en 2 van de eredivisie: Ajax – AZ. Drie dagen later wordt FC Utrecht – Ajax gespeeld in de halve finales van de TOTO KNVB Beker.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.