Erik ten Hag persconferentie

Ten Hag: “Geloof en de wil om te winnen ontbrak”

Erik ten Hag was voor de camera’s van FOX Sports allerminst te spreken over het spel en resultaat van Ajax bij Vitesse zondagmiddag. Ajax maakte wederom een zwakke indruk en verloor in Arnhem met 3-2 van Vitesse, waardoor het gat met koploper PSV met nog acht duels te gaan uit tien punten bestaat.

“We geven vandaag gewoon drie goals weg, het zijn gewoon weggevertjes”, constateert ten Hag na afloop. “Die mogen op dit niveau nooit gebeuren. Vanuit twee spelhervattingen en een cadeautje bij de 2-0. We kregen kansen op een kans, maar de eindpass was verkeerd. Het was zeker de eerste helft ook slordig. Kenmerkend hierin waren de eindpasses. Er ontbrak toch een stuk geloof en de wil om te winnen.”

Ten Hag wilde het ook niet meer over de titel hebben. “Ik vind het logisch dat je er naar vraagt, maar wij moeten wedstrijden winnen. Dat begint met een veranderde houding. We wisten wat we hier konden verwachten. Een superscherp Vitesse en daar moet je hetzelfde tegenover stellen. We kunnen heel goed voetballen. We hebben al heel veel laten zien, maar het begint met geloof, overtuiging en de absolute wil om te winnen. Als we verliezen doen we het uiteraard niet goed, maar de manier waarop staat me niet aan.”

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Jelle Spanninga

Jelle Spanninga

Redacteur AjaxInside | De jeugd heeft de toekomst | Student