Ten Hag genoot van Eiting en Van de Beek: “Zo’n type hebben we nodig”

Ajax-coach Erik ten Hag heeft gisteren genoten van Carel Eiting en Donny van de Beek. De twee jeugdexponenten van de Amsterdamse club zitten vaak op de bank, maar gisteren kregen ze hun kans in de Champions League tegen AEK Athene (3-0).

“Ik heb geweldig genoten van het spel van Carel Eiting, maar ook van de goal van Donny van de Beek. Als je erin komt en je kunt dit brengen… Het laat de kracht zien van de bank, want die bepaalt de sterkte van je ploeg”, zegt Ten Hag tegen de NOS.

De eerste helft zag er moeizaam uit. Ajax creëerde amper kansen. De trainer zag dit anders. “Ik vond het niet moeizaam. Je moet investeren om erdoor heen te spelen. Dat is niet zo simpel, maar daarom hebben we ook Carel Eiting in de ploeg gebracht. Zo’n type hadden we nodig om hun muur te slechten en dat hebben we in fasen heel goed gedaan”, zo vindt Ten Hag.

Van de Beek kwam na 62 minuten in het veld. De middenvelder speelde gedreven en hij scoorde de belangrijke 2-0. “Je hebt het gezien: hij heeft een antwoord gegeven op het veld. Hij wil graag spelen en is super gemotiveerd”, aldus de blije Ten Hag.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.