André Onana traint per direct weer mee met het eerste elftal van Ajax. De doelman is vanaf 4 november weer inzetbaar na een dopingschorsing van ruim 9 maanden. Hij mocht vanaf september al bij de club trainen, maar moest dat tot op heden doen bij Jong Ajax. Nu heeft Erik ten Hag Onana dus alsnog bij het eerste elftal gehaald.

De Kameroens international heeft in Amsterdam een aflopend contract en Marc Overmars gaf eerder aan dat hij niet vindt dat Onana terug moet keren bij het eerste elftal. “Voor ons stond vast dat Andre afgelopen zomer een transfer zou maken. Dat is niet gebeurd en dus staat hij nog bij ons onder contract. Mijn standpunt over zijn situatie was helder, maar daarna kwam het nieuws dat Maarten Stekelenburg de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Het belang van Ajax staat voorop en zo bezien is het goed dat hij zich weer bij het eerste elftal meldt.”

Ten Hag is heel blij dat hij weer over Onana kan beschikken. “Andre is een fantastische keeper die veel voor Ajax heeft betekend en hij is fit. Vanaf begin september mag hij weer bij Ajax trainen en dat doet hij elke dag vol overgave. Voor Ajax is het belangrijk dat wij een brede en goede selectie tot onze beschikking hebben, daarin is plaats voor Andre. Dus vanaf vandaag meldt hij zich weer op het trainingsveld bij de A-selectie.”