Ten Hag haalt vier jeugdspelers naar A-selectie

Trainer Erik ten Hag heeft er vier spelers bij in zijn A-selectie. Sergiño Dest, Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang (foto, links) en Ryan Gravenberch zijn nu officieel speler van Ajax 1, meldt de officiële site van de Amsterdamse club.

Ten Hag denkt dat de selectie sterker zal worden door het kwartet spelers: “Kansen moet je verdienen en dat hebben deze spelers in de afgelopen periode gedaan. Ze tonen de potentie om een bijdrage te leveren aan Ajax 1 en daarom worden ze overgeheveld naar de selectie.”

Alle spelers hebben reeds hun debuut voor Ajax 1 al gemaakt. Jurgen Ekkelenkamp (19) al anderhalf jaar geleden. De middenvelder mocht ook al opdraven in de Champions League. Een jaar geleden was het de beurt aan Ryan Gravenberch. Hij was pas 16 jaar en 130 dagen oud en daarmee de jongste debutant ooit.

Noa Lang (20) doet het de laatste tijd opvallend goed bij Jong Ajax. Hij is vaak bij mooie doelpunten betrokken. Sergiño Dest (18) maakte in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV zijn debuut. Inmiddels staat de teller voor de rechtsback al op 7 wedstrijden in Ajax 1. Ook heeft Dest al twee keer meegespeeld bij het Amerikaans Elftal.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.