Erik ten Hag

Ten Hag heeft genoten van Europees avondje

Erik ten Hag is erg tevreden na de 2-0 zege van Ajax op Sturm Graz. “Het was een schitterende Europese avond. We zijn net bij elkaar en als je dit dan op de mat kunt leggen, dan heb je goede aanknopingspunten”, aldus de hoofdtrainer van Ajax in gesprek met Ziggo. “Ik vond het überhaupt prachtig hoe het stadion de hele avond reageerde en hoe het de ambiance bracht. Maar zeker op de momenten dat Tadic en Blind binnenkwamen, dan gebeurde er wat in het stadion. Daar hadden we ook een beetje op ingespeeld.”

Ten Hag was tevreden over vele spelers en hij licht er een paar uit. “Ik vond dat Mazraoui het heel goed invulde. Ik heb er ook van genoten hoe Frenkie invulling aan zijn positie gaf, maar iedereen weet ook dat hij op het middenveld het ritme van de ploeg kan bepalen.” Daley Blind kwam uiteindelijk ook nog binnen lijnen, maar pas in de 84e minuut. “Je kijkt wat nodig is in de wedstrijd en ik vond Eiting ook uitstekend spelen. Natuurlijk ga je op een gegeven moment de ervaring van Blind gebruiken.”

Het was ook opvallend hoe goed Hakim Ziyech en Dusan Tadic elkaar vonden na de invalbeurt van de Serviër. “Dat zie je meteen, dat zijn rasvoetballers. Die vinden elkaar makkelijk en begrijpen elkaar direct. Dat zag je eigenlijk heel kort op de training al even. Je hoeft ze samen maar op het speelveld te zetten en het klikt.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.