Ten Hag heeft intentie om bij Ajax te blijven, maar “ik heb wel een aantal eisen”

Ajax speelt de komende weken alleen maar finales. Morgen de bekerfinale, volgende week de halve finale Champions League en nog twee wedstrijden in de Eredivisie. Ajax is dus nog in de race voor drie prijzen. Ajax-trainer Erik ten Hag vindt zichzelf dan nog geen topcoach. “Om een topcoach te zijn moet je prijzen winnen. En we hebben nog niks,” zegt de coach in gesprek met Het Parool.

Ten Hag vindt dat naast het tactische plaatje ook de menselijke kant erg belangrijk voor het succes. “Los van het voetbal dat we spelen, mooi en aanvallend, is het de overgave waarmee we dat doen. Je moet willen samenwerken, er moet dus een band zijn. Die moet je kweken en dat begint met het aanbrengen van hiërarchie. Ik ben geen Tita Tovenaar, maar succes is best maakbaar”, aldus de Tukker.

Hoe Ajax er volgend seizoen zal uitzien is nog afwachten. “Maar we gaan voor elke speler vechten. Marc Overmars houdt zich het meest bezig met de nieuwe ­selectie, maar ik ben daar nadrukkelijk bij betrokken. Zonder goed materiaal kan een coach weinig.” En Ten Hag zelf? Die heeft wel de intentie om bij Ajax te blijven. “Ik heb wel een aantal eisen, of eisen… Noem het wensen, uitgangspunten. Als de club daar nee tegen zegt, dan maak ik misschien een andere keuze”, besluit de voormalige trainer van FC Bayern München II en FC Utrecht.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.