Ten Hag: “Het is een bonus dat Ziyech nog bij ons speelt”

Hakim Ziyech maakte gisteren zijn Ajax-rentree na een wekenlange absentie vanwege een kuitblessure. In het bekerduel tegen Vitesse (0-3 winst) viel de middenvelder tien minuten voor tijd in. Trainer Erik ten Hag was blij met de terugkeer van de creatieve middenvelder.

,,Dit was een ideaal scenario voor ons om hem weer te brengen en minuten te laten maken. Zondag kunnen we weer de volgende stap zetten. Hij heeft veel kwaliteiten en is een toegevoegde waarde, dat is duidelijk”, zegt Ten Hag in gesprek met het Eindhovens Dagblad. ,,Hij gaf geweldige ballen. Ik ben blij dat we door zijn, maar vooral door de manier waarop. Als je ziet hoe ze terugkeren, dan stemt dat tot tevredenheid. Zo’n eindpass van Ziyech is hem ten voeten uit. Dat is een absolute kwaliteit van Hakim, om ploeggenoten zo weg te sturen. We moeten hem zo vaak mogelijk in die situatie brengen.”

Ajax zal het volgende seizoen moeten stellen zonder Ziyech. De international transfereert naar Chelsea. ,,Als het straks echt definitief wordt, dan is dat fijn voor Ajax en fijn voor Ziyech”, aldus de Tukker. ,,Dan is het een heel mooie transfer die hij ook verdiend heeft. We weten naar wat voor clubs Hakim wil, dan kan je het een keer verwachten dat zo’n club een keer langs komt. Het is een bonus dat hij nog bij ons speelt. Eigenlijk had ik wel verwacht dat hij eerder zou vertrekken.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.