Ten Hag: “Het karakter van deze ploeg om zich terug te vechten”

Ajax-trainer Erik ten Hag was na de overwinning van Ajax in de heenwedstrijd tegen Lille OSC blij met de veerkracht van zijn team. De Amsterdammers bogen in de slotfase een achterstand om in een 1-2-overwinning.

“We lieten uitstekend veldspel zien”, zegt Ten Hag na afloop voor de camera van RTL 7. “We waren heel erg sterk aan de bal, waardoor we de wedstrijd domineerden en zij niet in hun kracht, de omschakeling, konden komen.”

Ajax kwam ongeveer twintig minuten voor tijd met 1-0 achter door een verkeerde terugspeelbal van Nicolás Tagliafico. Vijf minuten voor tijd had de Argentijn een positieve rol door een penalty voor Ajax te versieren, waaruit Dusan Tadic voor de 1-1 zorgde. Kort daarna bezorgde invaller Brian Brobbey de bezoekers ook nog de winst.

“Ik rekende ook wel op een zege en daarom stond Brobbey klaar”, aldus Ten Hag. “Het liep aanvankelijk iets anders, maar het tekent wel het karakter van deze ploeg om zich terug te vechten. Juist degene die in de fout ging bij de 1-0, creëerde de penalty.” Toch is Ten Hag nog niet helemaal gerust op een plek in de achtste finales voor zijn ploeg. “De return wordt nog een heel gevecht. Ze staan niet voor niets bovenaan in Frankrijk.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
RTL7

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.