Ten Hag: “Het zou kunnen dat Blind gaat starten”

Vanavond is het Standard Luik – Ajax, maar Siem de Jong zal deze wedstrijd niet meemaken met zijn teamgenoten van Ajax. De middenvelder is thuisgelaten door zijn coach Erik ten Hag. De Ajax-trainer twijfelt nog of hij Daley Blind in de basis zal zetten.

“Siem is nog niet wedstrijdfit en daarom hebben we ervoor gekozen hem een programma in Amsterdam te laten volgen. Hij heeft meer aan trainingen bij Jong Ajax dan hier relatief weinig te doen. Daar kan hij in teamverband gericht trainen en hopelijk snel weer fit raken”, zegt Ten Hag tegen De Telegraaf.

De ochtendkrant twijfelt of De Jong ooit nog zal terugkeren in de Ajax-selectie. Ook omdat Kasper Dolberg en Daley Sinkgraven eens fit zullen raken. Misschien is een lucratieve transfer voor de 29-jarige Ajacied wel het beste, vraagt de krant zich af.

Daley Blind staat steeds dichter bij een debuut. Of dat in het Stadion Sclessin zal gebeuren is nog onduidelijk. „We hebben een heel sterke kleedkamer met meer dan elf basisspelers”, vindt Ten Hag. „Hoewel het resultaat bij Sturm Graz goed was, kunnen we het elftal op een of twee plaatsen wijzigen. We kijken naar de vorm van onszelf en waar we de tegenstander pijn kunnen doen.”

De Ajax-coach laat zich verder niet in de kaarten kijken. “Daley zat in Graz nog op de bank, maar is ook een duidelijke basisspeler. Het zou kunnen dat hij gaat starten. Daar is hij klaar voor, maar dat was hij vorige week ook al”, aldus de Twentenaar.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.